Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 1600929 - Single node installation doesn't enable gluster service on the cluster
Summary: Single node installation doesn't enable gluster service on the cluster
Keywords:
Status: VERIFIED
Alias: None
Product: Red Hat Gluster Storage
Classification: Red Hat
Component: rhhi
Version: rhhiv-1.5
Hardware: x86_64
OS: Linux
high
high
Target Milestone: ---
: RHHI-V 1.5
Assignee: Sahina Bose
QA Contact: bipin
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks: 1520836
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2018-07-13 12:12 UTC by SATHEESARAN
Modified: 2018-10-22 08:06 UTC (History)
4 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed:
Target Upstream Version:


Attachments (Terms of Use)

Description SATHEESARAN 2018-07-13 12:12:50 UTC
Description of problem:
-----------------------
I have executed the gdeploy config file for gluster configuration. Then navigated to cockpit to complete Hosted Engine deployment.

Once the hosted engine deployment is completed, I could login in to RHVM UI and observed that the hypervisor is added to the cluster and that cluster doesn't have gluster service enabled.

Version-Release number of selected component (if applicable):
-------------------------------------------------------------
RHHI 2.0

How reproducible:
------------------
Always

Steps to Reproduce:
-------------------
1. Complete gluster configuration with provided gdeploy configuration file
2. Proceed to cockpit -> HostedEngine -> complete HE deployment with the volume created as part of previous step ( use engine volume with 1 brick )
3. After HE deployment is complete, check whether gluster service is enabled on the default cluster, which already has the host added

Actual results:
----------------
Only virt service is enabled on the cluster

Expected results:
-----------------
gluster service should be also enabled on the cluster, to make it hyperconverged

Comment 1 Sahina Bose 2018-10-09 09:02:31 UTC
With Bug 1619642, this should be fixed now. Moving to ON_QA

Comment 5 bipin 2018-10-22 08:06:55 UTC
Moving the bug as verified,since while verifying the Bug 1619642 could see both the gluster and virt service enabled.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.