Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 158517 - KVM Mouse / Keyboard erratic behaviour
Summary: KVM Mouse / Keyboard erratic behaviour
Keywords:
Status: CLOSED WONTFIX
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Linux 4
Classification: Red Hat
Component: kernel
Version: 4.0
Hardware: i686
OS: Linux
medium
high
Target Milestone: ---
: ---
Assignee: Jason Baron
QA Contact: Brian Brock
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2005-05-23 08:20 UTC by Tony McConnell
Modified: 2013-03-06 05:58 UTC (History)
3 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2012-06-20 16:18:39 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Tony McConnell 2005-05-23 08:20:27 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 4.0)

Description of problem:
When using stock RHEL WS 4.0 kernel on an HP dc7100, use of KVM (Rextron TNP14C) causes the mouse to behave erratically and the system to hang. This occurs both during installation and when the system is running after install.

I believe that there are currently discussions on the Kernel newsgroups about this problem, and that its caused by the ps2 kernel device driver being unhappy about what it sees as the mouse / keyboard disappearing.

I don't believe that updated to your new Kernel will fix this problem, but please advise if it does ;)

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Use above mentioned KVM (or ANY kvm I believe)
2. Switch between installed systems
3. Eventually, the system will hang
  

Actual Results:  Mouse goes bonkers and system will hang. 

Expected Results:  Mouse should work and system should not hang :)

Additional info:

There are some bugs raised against Fedora Core - 115713, 139188, 150746, 155517.

Google groups thread: http://groups.google.co.uk/group/fa.linux.kernel/browse_thread/thread/537ade79abbccf73/8bb12e443d1150fa?q=mouse+kvm+linux+crazy&rnum=1&hl=en#8bb12e443d1150fa

entitled "KVMS, mouse losing sync and going crazy" describes the problem.

Comment 2 Tony McConnell 2005-05-27 07:28:19 UTC
The kernel bugzilla tracker shows this bug, strongly related to the current 
problem: 

http://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=2082

Can I suggest this patch is incorporated into the RHEL 4.0 kernel? I'll try 
incorporating into the standard RHEL4.0 here and see whether it fixes our 
problems.



Comment 3 Tony McConnell 2005-06-01 08:38:48 UTC
Oops incorporating this patch is a massive job, as they appear to have vastly 
changed the input layer from 2.6.9 to 2.6.11, so I'm unable to test it easily.

Reports are that it works in the latest 2.6.11. 

Looks like we'll have to wait until RHEL 5 for this ....

Comment 6 Ray Lopez 2006-04-18 23:05:59 UTC
I have a question on this one.  I pay for support on this product, would that
not mean that RH would have to work on a fix for this?  I'm puzzled.  Why would
the customer have to wait for release 5?  I have the same problem with a Belkin
Omni cube 4 port kvm switch along with running rhel ver 4 update 3.  Does the
same thing.   But I need to have the kvm to bounce back a fourth, I'm setting up
a two node rac cluster with Oracle 10g r2.   Can we get a fix?

Thanks,
Ray Lopez

Comment 7 Tony McConnell 2007-03-08 08:59:30 UTC
(In reply to comment #6)
> I have a question on this one.  I pay for support on this product, would that
> not mean that RH would have to work on a fix for this?  I'm puzzled.  Why would
> the customer have to wait for release 5?  I have the same problem with a Belkin
> Omni cube 4 port kvm switch along with running rhel ver 4 update 3.  Does the
> same thing.   But I need to have the kvm to bounce back a fourth, I'm setting up
> a two node rac cluster with Oracle 10g r2.   Can we get a fix?
> 
> Thanks,
> Ray Lopez


Was wondering whether you mananged to resolve your problem?

Comment 8 Jiri Pallich 2012-06-20 16:18:39 UTC
Thank you for submitting this issue for consideration in Red Hat Enterprise Linux. The release for which you requested us to review is now End of Life. 
Please See https://access.redhat.com/support/policy/updates/errata/

If you would like Red Hat to re-consider your feature request for an active release, please re-open the request via appropriate support channels and provide additional supporting details about the importance of this issue.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.