Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 158131 - Unable to specify a specific netmask on a virtual interface on loopback
Summary: Unable to specify a specific netmask on a virtual interface on loopback
Keywords:
Status: CLOSED CANTFIX
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Linux 3
Classification: Red Hat
Component: NetworkManager
Version: 3.0
Hardware: noarch
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Dan Williams
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2005-05-18 21:46 UTC by abul.salek
Modified: 2007-11-30 22:07 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-07-22 13:09:36 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description abul.salek 2005-05-18 21:46:18 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0; T312461; .NET CLR 1.0.3705; .NET CLR 1.1.4322)

Description of problem:
See steps to reproduce.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
Steps to reproduce (with an example):
- On 10.4.119.223, I have added a virtual interface lo:1 on the loopback. The virtual interface lo:1 has an IP address of 10.4.119.230 and a netmask of 255.255.255.0.
- From a host on the 10.4.119.0 network (e.g., 10.4.119.224), I can no longer telnet to or ping the 10.4.119.223 server.
- If I change the netmask to 0.0.0.0, it works; so does 255.255.255.255.
- I am using RedHat Enterprise Linux 3.0 Update 4.
  

Additional info:


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.