Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 158038 - Signal 7 with ATI Rage 128 on Blue-and-White G3
Summary: Signal 7 with ATI Rage 128 on Blue-and-White G3
Keywords:
Status: CLOSED UPSTREAM
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11
Version: rawhide
Hardware: powerpc
OS: Linux
medium
high
Target Milestone: ---
Assignee: X/OpenGL Maintenance List
QA Contact: David Lawrence
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2005-05-18 01:02 UTC by Ignacio Vazquez-Abrams
Modified: 2007-11-30 22:11 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-05-26 02:16:03 UTC


Attachments (Terms of Use)


Links
System ID Priority Status Summary Last Updated
FreeDesktop.org 3389 None None None Never

Description Ignacio Vazquez-Abrams 2005-05-18 01:02:14 UTC
xorg-x11-6.8.2-31

Whenever I try to start X using the r128 or ati driver it dies with a signal 7
(bus error). Only fbdev works.

lspci -vv output:
00:10.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Rage 128 RE/SG (prog-if
00 [VGA])
        Subsystem: Unknown device b530:0408
        Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr-
Stepping+ SERR- FastB2B-
        Status: Cap+ 66Mhz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort-
<TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
        Latency: 16 (2000ns min), Cache Line Size 08
        Interrupt: pin A routed to IRQ 22
        Region 0: Memory at 0000000088000000 (32-bit, prefetchable) [size=64M]
        Region 1: I/O ports at 2000 [size=256]
        Region 2: Memory at 0000000080900000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16K]
        Expansion ROM at 0000000080000000 [disabled] [size=128K]
        Capabilities: [5c] Power Management version 1
                Flags: PMEClk- DSI- D1+ D2- AuxCurrent=0mA
PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-)
                Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-

Comment 1 Mike A. Harris 2005-05-24 15:58:57 UTC
Please report this issue to X.Org developers by filing a bug report in
the X.Org bugzilla located at http://bugs.freedesktop.org in the "xorg"
component.

Once you've filed your bug report to X.Org, if you paste the new
bug URL here, Red Hat will continue to track the issue in the
centralized X.Org bug tracker, and will review any bug fixes that
become available for consideration in future updates.

Setting status to "NEEDINFO", awaiting X.Org bug URL for tracking.

Comment 2 Ignacio Vazquez-Abrams 2005-05-24 17:29:14 UTC
Done.

Comment 3 Mike A. Harris 2005-05-26 02:16:03 UTC
Thanks.  Adding http://freedesktop.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=3389 to
our "UPSTREAM" tracker.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.