Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 157932 - s-c-soundcard detects no soundcard on Mac mini, but sound actually works...
Summary: s-c-soundcard detects no soundcard on Mac mini, but sound actually works...
Keywords:
Status: CLOSED RAWHIDE
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: system-config-soundcard
Version: rawhide
Hardware: powerpc
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Martin Stransky
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks: FC4Blocker
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2005-05-17 09:15 UTC by Colin Charles
Modified: 2007-11-30 22:11 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-06-20 10:27:07 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Colin Charles 2005-05-17 09:15:42 UTC
This is very much similar to bug #146357. system-config-soundcard-1.2.11-2 is
the package in question. 

[root@mini ~]# kudzu -p -c AUDIO
-
class: AUDIO
bus: MACIO
detached: 0
driver: snd-powermac
desc: "Apple Computer Inc.|PowerMac Sound"

The device does emit sound, its well detected by alsa, so something like: aplay
/usr/lib/openoffice.org1.9.100/share/gallery/sounds/drama.wav will actually emit
sound. However, the powermac toonie isn't detected by s-c-soundcard (gives error
that there are no soundcards detected). In fact, if anyone looks at the gnome
volume control, another bug is just waiting to be opened for that too ;-)

Comment 1 Jeremy Katz 2005-05-19 01:11:22 UTC
It's probing just BUS_PCI...  we should at least add BUS_MACIO if not BUS_UNSPEC

Comment 2 Jeremy Katz 2005-05-23 22:56:54 UTC
Fixed for 1.2.11-5


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.