Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 157483 - Character encoding not right in KDE menus
Summary: Character encoding not right in KDE menus
Keywords:
Status: CLOSED NOTABUG
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kde-i18n
Version: 4
Hardware: All
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Ngo Than
QA Contact: Ben Levenson
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2005-05-11 22:18 UTC by Richard Allen
Modified: 2007-11-30 22:11 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2006-12-11 00:57:03 UTC


Attachments (Terms of Use)
Screenshot of the problem. See line 3 (deleted)
2005-05-11 22:18 UTC, Richard Allen
no flags Details

Description Richard Allen 2005-05-11 22:18:24 UTC
Description of problem:
Character encoding not right in KDE menus

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Every time

Steps to Reproduce:
1. Run KDE using the Icelandic language
2. Click the K menu
3. Select "Kerfisstillingar"
  
Actual results:


Expected results:


Additional info:
I'm the translator for the Red Hat/Fedora and also a member of the Icelandic KDE
translation team.
In Fedora Core 3 and also FC4test3 there is a string that looks very wrong in
the KDE menu's.

The Add and Remove Software item in the menus seems to have some UTF8 vs.
ISO8859-1 encoding issues.

I cant find this string anywhere in the KDE .po files but I did find it in
redhat-config-packages:

msgid "Add and Remove Software"
msgstr "Bæta við eða fjarlægja hugbúnað"

It looks ok here but you never know with UTF8.

I need help to find this string so I can fix it.

Comment 1 Richard Allen 2005-05-11 22:18:24 UTC
Created attachment 114265 [details]
Screenshot of the problem.  See line 3

Comment 2 Richard Allen 2005-05-11 22:27:58 UTC
I did more checking and the English string in that screenshot "Logical Volume
Managenent" is translated in system-config-lvm but does not appear there.
Why is that ?

"Security Level and Firewall" was nowhere to be found however.


Comment 3 Richard Allen 2005-05-11 22:43:05 UTC
I apologize for bugs 157475, 157476, 157477, 157479 and 157480.
I was attempting to open this bug but kept getting an internal server error.  I
didnt realise the bugs got created.
I sure hope I didnt fill your mailbox up with unneccesary bugzilla mail :)


Comment 4 Richard Allen 2005-06-19 23:04:12 UTC
These issues still in FC4


Comment 5 Richard Allen 2006-12-11 00:57:03 UTC
FC4 is old news now :)


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.