Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 156325 - auditctl output ends with a spurious 'No rules' message
Summary: auditctl output ends with a spurious 'No rules' message
Keywords:
Status: CLOSED RAWHIDE
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: audit
Version: rawhide
Hardware: All
OS: Linux
medium
low
Target Milestone: ---
Assignee: Steve Grubb
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2005-04-28 22:05 UTC by Ziga Mahkovec
Modified: 2007-11-30 22:11 UTC (History)
0 users

Fixed In Version: 0.7.3-2
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-05-06 14:26:41 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Ziga Mahkovec 2005-04-28 22:05:09 UTC
Description of problem:
When an audit rule without a field is added, auditctl will append a "No rules"
message to the list.

Version-Release number of selected component (if applicable):
audit-0.7.1-1

How reproducible:
always

Steps to Reproduce:

# auditctl -D
No rules

# auditctl -a exit,always -S open
AUDIT_LIST: exit always syscall=open
No rules

# auditctl -l
AUDIT_LIST: exit always syscall=open
No rules

# auditctl -a exit,always -S open -F success=0
AUDIT_LIST: exit always syscall=open
AUDIT_LIST: exit always success=0 syscall=open

# auditctl -l
AUDIT_LIST: exit always syscall=open
AUDIT_LIST: exit always success=0 syscall=open

  
Actual results:
The first list command's result ends with a "No rules" message.

Expected results:
Only the rule should be listed, as is the case when the second rule is added.

Comment 1 Steve Grubb 2005-04-28 22:33:07 UTC
Thanks for the report. I see the same problem. I'll try to get a new package out
soon.

Comment 2 Ziga Mahkovec 2005-05-06 13:59:21 UTC
No longer seeing this with audit-0.7.3-2.

Comment 3 Steve Grubb 2005-05-06 14:26:41 UTC
Good. I made some changes to the netlink communication protocol to try and
resolve it. I will consider this fixed. Thanks for the feedback.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.