Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 1518545 - [RFE] otopi should log on failure list of network connections
Summary: [RFE] otopi should log on failure list of network connections
Keywords:
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: otopi
Classification: oVirt
Component: Plugins.General
Version: master
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
unspecified
unspecified vote
Target Milestone: ovirt-4.1.9
: 1.6.3
Assignee: Yedidyah Bar David
QA Contact: Lucie Leistnerova
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks: 1532525
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2017-11-29 07:48 UTC by Yedidyah Bar David
Modified: 2018-01-29 01:11 UTC (History)
5 users (show)

Fixed In Version: otopi-1.6.3
Doc Type: Enhancement
Doc Text:
otopi now optionally logs the list of network connections on the machine after failures. Enable this by installing the optional otopi-debug-plugins package. This can help debug failures to start network services due to "Address already in use" errors.
Clone Of:
: 1518689 (view as bug list)
Environment:
Last Closed: 2018-01-24 10:40:45 UTC
oVirt Team: Integration
sbonazzo: ovirt-4.1?
rule-engine: planning_ack?
sbonazzo: devel_ack+
lsvaty: testing_ack+


Attachments (Terms of Use)


Links
System ID Priority Status Summary Last Updated
oVirt gerrit 84849 otopi-1.6 MERGED core: Name TRANSACTION_INIT 2017-11-29 10:13:09 UTC
oVirt gerrit 84850 otopi-1.6 MERGED plugins: debug: Add debug_failure 2017-11-29 10:13:33 UTC
oVirt gerrit 84851 otopi-1.6 MERGED automation: Test failure 2017-11-29 10:13:52 UTC
oVirt gerrit 84925 otopi-1.6 MERGED plugins: debug: Fix debug_failure out of transaction 2017-11-30 14:44:49 UTC

Description Yedidyah Bar David 2017-11-29 07:48:44 UTC
Description of problem:

We had several different cases lately of engine-setup or host-deploy failing to start services due to "Address already in use". It will be helpful if otopi logs e.g. the output of 'ss -anp' on failure.

This was already merged in the master branch, as a new debug plugin, always active if 'otopi-debug-plugins' is installed. Opening current bug for consideration for 4.1 (otopi 1.6 branch).

Comment 2 Lucie Leistnerova 2018-01-22 14:49:37 UTC
with installed rpm otopi-debug-plugins when engine-setup or host deploy fails, log contains:

2018-01-22 15:14:14 DEBUG otopi.plugins.otopi.debug.debug_failure.debug_failure debug_failure._notification:100 tcp connections:
id uid local foreign state pid exe
0: 29 0.0.0.0:40398 0.0.0.0:0 LISTEN 19376 /usr/sbin/rpc.statd
...

verified in otopi-1.6.3-1.el7ev.noarch, otopi-debug-plugins-1.6.3-1.el7ev.noarch with ovirt-engine-4.1.9-0.2.el7.noarch

Comment 3 Sandro Bonazzola 2018-01-24 10:40:45 UTC
This bugzilla is included in oVirt 4.1.9 release, published on Jan 24th 2018.

Since the problem described in this bug report should be
resolved in oVirt 4.1.9 release, published on Jan 24th 2018, it has been closed with a resolution of CURRENT RELEASE.

If the solution does not work for you, please open a new bug report.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.