Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 1515917 - IPA authentication causes issues on sat-clone
Summary: IPA authentication causes issues on sat-clone
Keywords:
Status: CLOSED ERRATA
Alias: None
Product: Red Hat Satellite 6
Classification: Red Hat
Component: Satellite Clone
Version: 6.3.0
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
unspecified
medium vote
Target Milestone: Unspecified
Assignee: John Mitsch
QA Contact: Peter Ondrejka
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2017-11-21 15:37 UTC by John Mitsch
Modified: 2019-04-12 15:04 UTC (History)
2 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2018-02-19 17:23:12 UTC


Attachments (Terms of Use)


Links
System ID Priority Status Summary Last Updated
Red Hat Product Errata RHBA-2018:0330 normal SHIPPED_LIVE Satellite Maintenance bug fix update 2018-02-19 22:22:51 UTC

Description John Mitsch 2017-11-21 15:37:37 UTC
2. If the IPA authentication (OS level) was configured on the old server and it is not configured on the new server then installer fails with error : 

The system does not seem to be IPA-enrolled at /usr/share/foreman-installer/modules/foreman/manifests/config.pp:63
Version-Release number of selected component (if applicable):

Comment 1 John Mitsch 2017-11-21 15:39:23 UTC
Upstream issue is here: https://github.com/RedHatSatellite/satellite-clone/issues/268

Comment 2 Brad Buckingham 2017-11-30 15:48:51 UTC
Since the upstream issue has been merged, moving this to POST.

Comment 4 John Mitsch 2017-12-18 14:48:04 UTC
This didn't make it into 1.2.0, but will be in 1.2.1+

Comment 6 Peter Ondrejka 2018-02-08 13:37:01 UTC
Verified on Maintenance snap 8, cloning from ipa-enabled backup does not cause problems as the "--foreman-ipa-authentication false" option is applied in the installer phase

Comment 9 errata-xmlrpc 2018-02-19 17:23:12 UTC
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.

https://access.redhat.com/errata/RHBA-2018:0330


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.