Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 1511423 - Middleware - Stopped Domain - Domain State is Unknown
Summary: Middleware - Stopped Domain - Domain State is Unknown
Keywords:
Status: CLOSED EOL
Alias: None
Product: Red Hat CloudForms Management Engine
Classification: Red Hat
Component: Providers
Version: 5.9.0
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
high
low
Target Milestone: GA
: 5.9.0
Assignee: Tomas Coufal
QA Contact: Hayk Hovsepyan
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2017-11-09 10:21 UTC by Hayk Hovsepyan
Modified: 2018-03-30 17:22 UTC (History)
7 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2018-03-06 18:12:58 UTC
Category: ---
Cloudforms Team: Middleware


Attachments (Terms of Use)
screenshot (deleted)
2017-11-09 10:21 UTC, Hayk Hovsepyan
no flags Details

Description Hayk Hovsepyan 2017-11-09 10:21:12 UTC
Created attachment 1349848 [details]
screenshot

Description of problem:
When Stopping EAP Domain controller, it's State is changed to showing as "Unknown", but it used to show as "Down", it is regression.

Version-Release number of selected component (if applicable):
5.9.0.7.20171107212356_ed87902

How reproducible:
always

Steps to Reproduce:
1. Check running Domain State, in is shown as "Running".
2. Stop EAP Domain.
3. Check Domain State, it is shown as "Unknown"
But it should be "Stopped" or "Down" as it was in DR1 release.

Actual results:
Stopped Domain State is "Unknown"

Expected results:
It should be "Stopped" or "Down"

Comment 2 Tomas Coufal 2017-11-15 12:43:42 UTC
I'm confused now. The behavior of this bug is following for me:

1. Open Domain which has state "Running"
2. Click "Shutdown domain" + confirm
3. A notification saying operation completed successfully shows up
4. Refresh Domain page - the state is still "Running"
5. Do a provider refresh
6. Domain says the state is "Stopped"

I've also noticed there's only the Shutdown operation for domain available. Is it the expected behavior? Shouldn't we be supporting also other operations?

And what is the expected behavior on this bug? The state should be updated at the moment operation finished or "after a refresh" is fine?

Cheers
Tom

Comment 3 Hayk Hovsepyan 2017-11-15 13:51:10 UTC
Verified on revision 5.9.0.8.20171109215303_ed87902

When refreshing the provider after few minutes, the domain state is changed to "Stopped".


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.