Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 1364222 - Accessing the tags method of an MiqAeServiceLan object results in a NoMethodError exception
Summary: Accessing the tags method of an MiqAeServiceLan object results in a NoMethodE...
Keywords:
Status: CLOSED ERRATA
Alias: None
Product: Red Hat CloudForms Management Engine
Classification: Red Hat
Component: Automate
Version: 5.6.0
Hardware: All
OS: All
medium
high
Target Milestone: GA
: 5.6.2
Assignee: Patrik Kománek
QA Contact: Milan Falešník
URL:
Whiteboard: tag////;automate
Depends On: 1360186
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2016-08-04 18:18 UTC by John Prause
Modified: 2016-10-04 14:30 UTC (History)
9 users (show)

Fixed In Version: 5.6.2.0
Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Clone Of: 1360186
Environment:
Last Closed: 2016-10-04 14:30:13 UTC
Category: ---
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)


Links
System ID Priority Status Summary Last Updated
Red Hat Product Errata RHSA-2016:1996 normal SHIPPED_LIVE Important: CFME 4.1 bug fixes and enhancement update 2016-10-04 18:26:13 UTC

Comment 1 Greg McCullough 2016-09-06 14:05:41 UTC
Back-ported in https://github.com/ManageIQ/manageiq/pull/10230

Comment 2 Milan Falešník 2016-09-15 14:38:47 UTC
Verified in 5.6.2.

irb(main):007:0> $evm.vmdb(:Lan).all.first.taggable?
=> false
irb(main):008:0> $evm.vmdb(:Lan).all.first.tags
MiqAeException::UntaggableModel: Model MiqAeMethodService::MiqAeServiceLan doesn't support tagging
	from /var/www/miq/vmdb/lib/miq_automation_engine/engine/miq_ae_service_model_base.rb:268:in `verify_taggable_model'
	from /var/www/miq/vmdb/lib/miq_automation_engine/engine/miq_ae_service_model_base.rb:238:in `tags'
	from (irb):7
	from /opt/rh/cfme-gemset/gems/railties-5.0.0.1/lib/rails/commands/console.rb:65:in `start'
	from /opt/rh/cfme-gemset/gems/railties-5.0.0.1/lib/rails/commands/console_helper.rb:9:in `start'
	from /opt/rh/cfme-gemset/gems/railties-5.0.0.1/lib/rails/commands/commands_tasks.rb:78:in `console'
	from /opt/rh/cfme-gemset/gems/railties-5.0.0.1/lib/rails/commands/commands_tasks.rb:49:in `run_command!'
	from /opt/rh/cfme-gemset/gems/railties-5.0.0.1/lib/rails/commands.rb:18:in `<top (required)>'
	from bin/rails:4:in `require'
	from bin/rails:4:in `<main>'

Works as expected.

Comment 4 errata-xmlrpc 2016-10-04 14:30:13 UTC
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.

https://rhn.redhat.com/errata/RHSA-2016-1996.html


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.