Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 1360377 - Test case failure: GNOME Shell - 3D rendering
Summary: Test case failure: GNOME Shell - 3D rendering
Keywords:
Status: NEW
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Linux 7
Classification: Red Hat
Component: xorg-x11-drv-vmware
Version: 7.3
Hardware: x86_64
OS: Linux
unspecified
medium
Target Milestone: rc
: ---
Assignee: Adam Jackson
QA Contact: Desktop QE
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2016-07-26 14:39 UTC by Tomas Hudziec
Modified: 2018-07-01 22:28 UTC (History)
2 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2016-07-27 14:35:17 UTC


Attachments (Terms of Use)
xorg log from vmware 11 (deleted)
2016-07-26 14:39 UTC, Tomas Hudziec
no flags Details
xorg log from vmware 12 (deleted)
2016-07-26 14:40 UTC, Tomas Hudziec
no flags Details

Description Tomas Hudziec 2016-07-26 14:39:31 UTC
Created attachment 1184286 [details]
xorg log from vmware 11

Filed from caseruns https://tcms.engineering.redhat.com/run/288274/#caserun_13120343 and https://tcms.engineering.redhat.com/run/288273/#caserun_13120313

Version-Release number of selected component (if applicable):
xorg-x11-drv-vmware-13.0.2-7.20150211git8f0cf7c.el7.x86_64

Steps to Reproduce: 
 1. log into GNOME Shell with 3D capable graphic device
 2. install glx-utils
 3. open a terminal
 4. run glxinfo |grep rendering

Actual results: 
glxinfo shows: OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 3.8, 256 bits)

Expected results:
glxinfo should show: direct rendering: Yes and OpenGL renderer string shouldn't
be llvmpipe or any other software renderer

Additional info:
tested on Intel graphics Haswell [8086:0a16] with VMware 11 and on [AMD/ATI] RV620 GL [FirePro V3700] [1002:95cc] with VMware 12
vmwgfx driver has been loaded

Comment 1 Tomas Hudziec 2016-07-26 14:40:40 UTC
Created attachment 1184288 [details]
xorg log from vmware 12

Comment 3 Tomas Hudziec 2016-07-27 14:35:17 UTC
got it to work by adding line
mks.gl.allowBlacklistedDrivers = "TRUE"
to file ~/.vmware/preferences

Comment 4 Michal Odehnal 2016-08-10 09:56:39 UTC
Does not work in VMware 10 even with added line in file ~/.vmware/preferences


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.