Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 1358834 - [Docs] During Register Nodes, Auto-detection not finding all NICs
Summary: [Docs] During Register Nodes, Auto-detection not finding all NICs
Keywords:
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Quickstart Cloud Installer
Classification: Red Hat
Component: doc-Technical_Notes
Version: 1.0
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
unspecified
medium
Target Milestone: ga
: 1.0
Assignee: Julie
QA Contact: James Olin Oden
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2016-07-21 14:59 UTC by Thom Carlin
Modified: 2016-09-14 10:25 UTC (History)
6 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2016-09-14 10:25:32 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Thom Carlin 2016-07-21 14:59:55 UTC
Description of problem:

In the Register Nodes section of RHOSP, attempt to auto-detect Dell systems resulted in only some of the NICs being found

Version-Release number of selected component (if applicable):

QCI-1.2-RHEL-7-20160720.t.0
QCIOOO-8.0-RHEL-7-20160719.t.0

How reproducible:

Believe 100%

Steps to Reproduce:
1. Install and configure QCI and TripleO
2. Deploy OSP
3. For Register Nodes, enter information, enable Auto-select, and choose Dell as a vendor
4. Click Next
5. Examine interfaces

Actual results:

2 of 4 NICs found

Expected results:

All 4 NICs found

Additional info:

Comment 2 Jason Montleon 2016-08-05 13:17:50 UTC
Does running 'delloem mac list' on the IPMI cli interface return all four interfaces? If not there probably isn't much we can do about this.

Are all four interfaces onboard or are two on a separate card or cards?

If they're separate we can turn this into a docs bug to state that we can only detect interfaces on the system board.

Comment 3 Thom Carlin 2016-08-05 15:51:27 UTC
I would need more information on "delloem" -- it is not on the overcloud controller nor on any of the repositories the undercloud has enabled.

Comment 4 Jason Montleon 2016-08-05 16:03:22 UTC
You need to log into the ipmi cli and try running it.

Comment 5 Jason Montleon 2016-08-05 16:13:29 UTC
You are seeing the two interfaces we are getting information on:
System LOMs
NIC Number	MAC Address		Status

0		20:47:47:84:b0:28	Enabled
1		20:47:47:84:b0:2a	Enabled

iDRAC7 MAC Address 20:47:47:84:b0:2c

No other interfaces are displayed.

Can you provide the details on whether the other interfaces are installed on a separate pci-e card, etc.?

Comment 7 Jason Montleon 2016-08-05 16:58:59 UTC
This just needs to be documented that the ipmi autodetection for dell drac's will only work with onboard NIC's. The IPMI interface is not providing any information about other cards so we have no way to autodetect them.

Comment 9 James Olin Oden 2016-08-23 17:33:29 UTC
The link specified does not have the changes above.

Comment 11 James Olin Oden 2016-08-24 13:08:59 UTC
Verified in version 1.0 of the document.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.