Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 1355614 - The X display of guest didn't work [NEEDINFO]
Summary: The X display of guest didn't work
Keywords:
Status: CLOSED NOTABUG
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Linux 7
Classification: Red Hat
Component: qemu-kvm-rhev
Version: 7.3
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
medium
medium
Target Milestone: rc
: ---
Assignee: Gerd Hoffmann
QA Contact: Virtualization Bugs
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2016-07-12 05:16 UTC by jingzhao
Modified: 2016-08-15 05:58 UTC (History)
7 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2016-08-15 05:58:54 UTC
Target Upstream Version:
kraxel: needinfo? (jinzhao)


Attachments (Terms of Use)
The log of /var/log/message (deleted)
2016-07-12 05:21 UTC, jingzhao
no flags Details
The dmesg log (deleted)
2016-07-12 05:22 UTC, jingzhao
no flags Details
The screenshot (deleted)
2016-07-12 05:22 UTC, jingzhao
no flags Details
Xorg log (deleted)
2016-07-12 05:24 UTC, jingzhao
no flags Details

Description jingzhao 2016-07-12 05:16:15 UTC
Description of problem:
The Display of guest didn't work but guest can work with terminal 
Following is the message for "dmesg" in guest
[   89.408683] nautilus[3188]: segfault at f ip 0000000000471e22 sp 00007ffd46b0c9b0 error 4
[   89.408690]  in nautilus[400000+147000]
[   90.189138] nautilus[3361]: segfault at f ip 0000000000471e22 sp 00007fff9f514bc0 error 4 in nautilus[400000+147000]


Version-Release number of selected component (if applicable):
host kernel: 3.10.0-464.el7.x86_64
guest kernel: 3.10.0-461.el7.x86_64
qemu-kvm-rhev-2.6.0-12.el7.x86_64

How reproducible:
3/3

Steps to Reproduce:
1.Boot guest with following cli:
/usr/libexec/qemu-kvm \
-M q35 \
-cpu SandyBridge \
-nodefaults -rtc base=utc \
-m 4G \
-smp 2,sockets=2,cores=1,threads=1 \
-enable-kvm \
-name rhel7.3 \
-uuid 990ea161-6b67-47b2-b803-19fb01d30d12 \
-smbios type=1,manufacturer='Red Hat',product='RHEV Hypervisor',version=el6,serial=koTUXQrb,uuid=feebc8fd-f8b0-4e75-abc3-e63fcdb67170 \
-k en-us \
-serial unix:/tmp/serial0,server,nowait \
-boot menu=on \
-bios /usr/share/seabios/bios.bin \
-chardev file,path=/home/seabios.log,id=seabios \
-device isa-debugcon,chardev=seabios,iobase=0x402 \
-serial unix:/tmp/console,server,nowait \
-vga qxl \
-spice port=5932,disable-ticketing \
-device ioh3420,id=root.0,slot=1 \
-drive file=/home/big.img,if=none,id=drive-virtio-disk0,format=qcow2,cache=none,werror=stop,rerror=stop \
-device virtio-blk-pci,bus=root.0,drive=drive-virtio-disk0,id=virtio-disk0,disable-legacy=on,disable-modern=off,bootindex=1 \
-device ioh3420,id=root.1,slot=2 \
-device x3130-upstream,bus=root.1,id=upstream1 \
-device xio3130-downstream,bus=upstream1,id=downstream1,chassis=1 \
-device xio3130-downstream,bus=upstream1,id=downstream2,chassis=2 \
-device xio3130-downstream,bus=upstream1,id=downstream3,chassis=3 \
-drive file=/home/block1.qcow2,if=none,id=drive-virtio-disk1,format=qcow2,cache=none,werror=stop,rerror=stop \
-device virtio-blk-pci,bus=downstream1,drive=drive-virtio-disk1,id=virtio-disk1,disable-legacy=on,disable-modern=off \
-drive file=/home/block2.raw,if=none,id=drive-virtio-disk2,format=raw,cache=none,werror=stop,rerror=stop \
-device virtio-blk-pci,bus=downstream2,drive=drive-virtio-disk2,id=virtio-disk2,disable-legacy=on,disable-modern=off \
-device ioh3420,id=root.2,slot=3 \
-device virtio-net-pci,bus=root.2,netdev=tap10,mac=9a:6a:6b:6c:6d:6e -netdev tap,id=tap10 \
-monitor stdio \


Actual results:
Guest didn't work with X display, but can work with terminal


Expected results:
Guest work correctly with X display

Additional info:
PC machine type also hit the issue

Comment 1 jingzhao 2016-07-12 05:21:55 UTC
Created attachment 1178674 [details]
The log of /var/log/message

Comment 2 jingzhao 2016-07-12 05:22:24 UTC
Created attachment 1178675 [details]
The dmesg log

Comment 3 jingzhao 2016-07-12 05:22:50 UTC
Created attachment 1178676 [details]
The screenshot

Comment 4 jingzhao 2016-07-12 05:24:35 UTC
Created attachment 1178677 [details]
Xorg log

Comment 5 jingzhao 2016-07-12 05:26:13 UTC
Install the rhel version with physical machine,also hit the issue.
Following is the link:
http://download.eng.pek2.redhat.com/pub/rhel/nightly/RHEL-7.3-20160707.n.0/compose/Server/x86_64/os/images/pxeboot/

Comment 7 Gerd Hoffmann 2016-08-11 12:58:37 UTC
(In reply to jingzhao from comment #5)
> Install the rhel version with physical machine,also hit the issue.
> Following is the link:
> http://download.eng.pek2.redhat.com/pub/rhel/nightly/RHEL-7.3-20160707.n.0/
> compose/Server/x86_64/os/images/pxeboot/

So unlikely to be a qemu-kvm issue.

Any chance you can retest a more recent 7.3 compose,
on both virtual and physical hardware?

Comment 8 jingzhao 2016-08-15 05:58:54 UTC
Re-test it with http://download.eng.pek2.redhat.com/pub/rhel/rel-eng/RHEL-7.3-20160729.1/compose/Server/x86_64/os and didn't hit the issue.
host kernel:3.10.0-488.el7.x86_64
qemu-kvm-rhev-2.6.0-19.el7.x86_64

So close this bug.

Thanks
Jing Zhao


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.