Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 1065014 - Adding a direct LUN disk doesn't work
Summary: Adding a direct LUN disk doesn't work
Keywords:
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: oVirt
Classification: Retired
Component: ovirt-engine-api
Version: 3.3
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
high
unspecified
Target Milestone: ---
: 3.4.0
Assignee: Daniel Erez
QA Contact: Raz Tamir
URL:
Whiteboard: storage
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2014-02-13 17:24 UTC by Juan Hernández
Modified: 2016-02-10 17:01 UTC (History)
8 users (show)

Fixed In Version: ovirt-3.4.0-rc
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2014-03-31 12:26:46 UTC
oVirt Team: Storage


Attachments (Terms of Use)
Relevant messages from engine.log (deleted)
2014-02-13 17:25 UTC, Juan Hernández
no flags Details


Links
System ID Priority Status Summary Last Updated
oVirt gerrit 24724 None MERGED core: fix flow of FC DirectLUN disk creation Never
oVirt gerrit 24888 None MERGED core: fix flow of FC DirectLUN disk creation Never

Description Juan Hernández 2014-02-13 17:24:04 UTC
Adding a direct LUN disk doesn't work correctly. For example, the following coomand:

# curl \
-k \
-X POST \
-H "Accept: application/xml" \
-H "Content-Type: application/xml" \
-d "
<disk>
  <format>raw</format>
  <interface>virtio</interface>
  <lun_storage>
    <type>fcp</type>
    <logical_unit id='0QEMU_QEMU_HARDDISK_drive-scsi0-0-0'/>
  </lun_storage>
</disk>
" \
-u admin@internal:redhat123 \
https://rhel.example.com/api/disks

Generates the following output:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<fault>
    <reason>Operation Failed</reason>
    <detail>[Internal Engine Error]</detail>
</fault>

Comment 1 Juan Hernández 2014-02-13 17:25:04 UTC
Created attachment 862917 [details]
Relevant messages from engine.log

Comment 2 Allon Mureinik 2014-02-16 15:40:41 UTC
Daniel, please take a look. Not sure the syntax is right, though - we seem to be missing connection details there.

Comment 3 Ayal Baron 2014-02-17 21:29:36 UTC
(In reply to Allon Mureinik from comment #2)
> Daniel, please take a look. Not sure the syntax is right, though - we seem
> to be missing connection details there.

<type>fcp</type> shouldn't require connection details...

Comment 4 Juan Hernández 2014-02-19 18:30:28 UTC
When verifying, if possible, please check that this works also using the command line:

  [oVirt shell (connected)]# add disk --format raw --interface virtio --lun_storage-type fcp --lun_storage-logical_unit "logical_unit.id=0QEMU_QEMU_HARDDISK_drive-scsi0-0-1" --alias mylun

Comment 5 Daniel Erez 2014-02-19 18:51:31 UTC
(In reply to Juan Hernández from comment #4)
> When verifying, if possible, please check that this works also using the
> command line:
> 
>   [oVirt shell (connected)]# add disk --format raw --interface virtio
> --lun_storage-type fcp --lun_storage-logical_unit
> "logical_unit.id=0QEMU_QEMU_HARDDISK_drive-scsi0-0-1" --alias mylun

Sure, verified with the suggested command - works as expected.

Comment 6 Sandro Bonazzola 2014-03-03 14:40:18 UTC
This BZ should be fixed in oVirt 3.4.0 RC

Comment 7 Raz Tamir 2014-03-06 09:52:58 UTC
Verified - 
POST:
<disk>
 <alias>mylun</alias>
 <format>raw</format>
 <interface>virtio</interface>
  <lun_storage>
    <type>fcp</type>
    <logical_unit id="360060160f4a030009e73bb88a37be31"/>
  </lun_storage>
</disk>

To http://10.35.161.52/api/vms/cc5999e3-66a7-4dad-ab09-76ffb5f7b901/disks
vie RESTAPI.

Comment 8 Sandro Bonazzola 2014-03-31 12:26:46 UTC
this is an automated message: moving to Closed CURRENT RELEASE since oVirt 3.4.0 has been released


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.