Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 1064273 - Cannot create a new VM in a local SD
Summary: Cannot create a new VM in a local SD
Keywords:
Status: CLOSED ERRATA
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Virtualization Manager
Classification: Red Hat
Component: ovirt-engine-webadmin-portal
Version: 3.3.0
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
high
high
Target Milestone: ---
: 3.5.0
Assignee: Tomas Jelinek
QA Contact: Pavel Novotny
URL:
Whiteboard: virt
Depends On:
Blocks: rhev3.5beta 1156165
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2014-02-12 10:28 UTC by Roman Hodain
Modified: 2015-02-11 17:58 UTC (History)
11 users (show)

Fixed In Version: ovirt-3.5.0-alpha1
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Previously, when changing the data center for a host to a different data center with existing hosts, an attempt to create a virtual machine in the Administration Portal would fail. With this update, users can now create a virtual machine under the mentioned circumstance.
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2015-02-11 17:58:10 UTC
oVirt Team: ---
Target Upstream Version:


Attachments (Terms of Use)


Links
System ID Priority Status Summary Last Updated
Red Hat Product Errata RHSA-2015:0158 normal SHIPPED_LIVE Important: Red Hat Enterprise Virtualization Manager 3.5.0 2015-02-11 22:38:50 UTC
oVirt gerrit 24077 None None None Never

Description Roman Hodain 2014-02-12 10:28:42 UTC
Description of problem:
When creating a new VM in locate DC, the OK buttonis ignored:

An ERROR is showed in hte javascript console:

Wed Feb 12 11:15:53 GMT+100 2014 com.google.gwt.logging.client.LogConfiguration
SEVERE: (TypeError) 
 stack: TypeError: Cannot read property 'n' of null
    at SSj (https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html:16318:1315)
    at Object.Uwl [as iU] (https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html:16478:20282)
    at jjj (https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html:15335:72)
    at Object.mjj [as sh] (https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html:16448:443)
    at Object.Kqd [as le] (https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html:16388:14548)
    at YM (https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html:13950:137)
    at Object.pN (https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html:16388:4758)
    at XMLHttpRequest.<anonymous> (https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html:11424:65)
    at Vq (https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html:7958:29)
    at Yq (https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html:14545:57)
    at XMLHttpRequest.<anonymous> (https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html:12055:45): Cannot read property 'n' of null
com.google.gwt.core.client.JavaScriptException: (TypeError) 
 stack: TypeError: Cannot read property 'n' of null
    at SSj (https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html:16318:1315)
    at Object.Uwl [as iU] (https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html:16478:20282)
    at jjj (https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html:15335:72)
    at Object.mjj [as sh] (https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html:16448:443)
    at Object.Kqd [as le] (https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html:16388:14548)
    at YM (https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html:13950:137)
    at Object.pN (https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html:16388:4758)
    at XMLHttpRequest.<anonymous> (https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html:11424:65)
    at Vq (https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html:7958:29)
    at Yq (https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html:14545:57)
    at XMLHttpRequest.<anonymous> (https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html:12055:45): Cannot read property 'n' of null
	at Unknown.SSj(https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html@1315)
	at Unknown.Uwl(https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html@20282)
	at Unknown.jjj(https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html@72)
	at Unknown.mjj(https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html@443)
	at Unknown.Kqd(https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html@14548)
	at Unknown.YM(https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html@137)
	at Unknown.pN(https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html@4758)
	at Unknown.<anonymous>(https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html@65)
	at Unknown.Vq(https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html@29)
	at Unknown.Yq(https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html@57)
	at Unknown.<anonymous>(https://rhevm33/webadmin/webadmin/511596125446E3CE4EC34D35C625AC75.cache.html@45) 

Version-Release number of selected component (if applicable):
     rhevm-webadmin-portal-3.3.0-0.46.el6ev.noarch

How reproducible:
100%

Steps to Reproduce:
	1. Create a default DC
	2. Create a new local DC/CL/SD: Local/Local_CL/AStorageName
	3. Click "New VM"
	4. Change the cluster (this is mandatory) to the second cluster the
	   local one.
	5. Fill the VM name and click OK

Actual results:
	Nothing happens

Expected results:
	Vm is created

Additional info:
Tsted in Firefox, Chrome, IE

Comment 2 Tomas Jelinek 2014-02-28 13:48:35 UTC
well, this does not reproduce to me (nor current U/S, 3.4, or the build you mentioned). 

From what browser is that stack trace? (because they are different for each). 

Could you please attach the stack from the firefox?

Also please attach the relevant engine logs.

Thank you

Comment 3 Roman Hodain 2014-03-03 12:35:51 UTC
(In reply to Tomas Jelinek from comment #2)
> well, this does not reproduce to me (nor current U/S, 3.4, or the build you
> mentioned). 
> 
> From what browser is that stack trace? (because they are different for
> each). 
> 
> Could you please attach the stack from the firefox?
> 
> Also please attach the relevant engine logs.
> 
> Thank you

Hi,

It was google-chrome. I have reproduced the issue with firefox 27.0.1. I would like to point out that the DC taht I use to reproduce is Local type.


POST https://rhevm33/webadmin/webadmin/GenericApiGWTService [HTTP/1.1 200 OK 7ms]
13:31:22.808 "Mon Mar 03 13:31:22 GMT+100 2014 com.google.gwt.logging.client.LogConfiguration
SEVERE: (TypeError) 
 stack: qSj@https://rhevm33/webadmin/webadmin/703514569DB8B555E64E057CF39EEA11.cache.html:16320
swl@https://rhevm33/webadmin/webadmin/703514569DB8B555E64E057CF39EEA11.cache.html:16477
Jij@https://rhevm33/webadmin/webadmin/703514569DB8B555E64E057CF39EEA11.cache.html:15341
Mij@https://rhevm33/webadmin/webadmin/703514569DB8B555E64E057CF39EEA11.cache.html:16447
qqd@https://rhevm33/webadmin/webadmin/703514569DB8B555E64E057CF39EEA11.cache.html:16390
LM@https://rhevm33/webadmin/webadmin/703514569DB8B555E64E057CF39EEA11.cache.html:13943
cN@https://rhevm33/webadmin/webadmin/703514569DB8B555E64E057CF39EEA11.cache.html:16390
T9d/c.onreadystatechange<@https://rhevm33/webadmin/webadmin/703514569DB8B555E64E057CF39EEA11.cache.html:11410
Uq@https://rhevm33/webadmin/webadmin/703514569DB8B555E64E057CF39EEA11.cache.html:7954
Xq@https://rhevm33/webadmin/webadmin/703514569DB8B555E64E057CF39EEA11.cache.html:14543
Wq/<@https://rhevm33/webadmin/webadmin/703514569DB8B555E64E057CF39EEA11.cache.html:12067

 fileName: https://rhevm33/webadmin/webadmin/703514569DB8B555E64E057CF39EEA11.cache.html
 lineNumber: 16320
 columnNumber: 1305: e is null
com.google.gwt.core.client.JavaScriptException: (TypeError) 
 stack: qSj@https://rhevm33/webadmin/webadmin/703514569DB8B555E64E057CF39EEA11.cache.html:16320
swl@https://rhevm33/webadmin/webadmin/703514569DB8B555E64E057CF39EEA11.cache.html:16477
Jij@https://rhevm33/webadmin/webadmin/703514569DB8B555E64E057CF39EEA11.cache.html:15341
Mij@https://rhevm33/webadmin/webadmin/703514569DB8B555E64E057CF39EEA11.cache.html:16447
qqd@https://rhevm33/webadmin/webadmin/703514569DB8B555E64E057CF39EEA11.cache.html:16390
LM@https://rhevm33/webadmin/webadmin/703514569DB8B555E64E057CF39EEA11.cache.html:13943
cN@https://rhevm33/webadmin/webadmin/703514569DB8B555E64E057CF39EEA11.cache.html:16390
T9d/c.onreadystatechange<@https://rhevm33/webadmin/webadmin/703514569DB8B555E64E057CF39EEA11.cache.html:11410
Uq@https://rhevm33/webadmin/webadmin/703514569DB8B555E64E057CF39EEA11.cache.html:7954
Xq@https://rhevm33/webadmin/webadmin/703514569DB8B555E64E057CF39EEA11.cache.html:14543
Wq/<@https://rhevm33/webadmin/webadmin/703514569DB8B555E64E057CF39EEA11.cache.html:12067

 fileName: https://rhevm33/webadmin/webadmin/703514569DB8B555E64E057CF39EEA11.cache.html
 lineNumber: 16320
 columnNumber: 1305: e is null
	at Unknown.qSj(Unknown Source)
	at Unknown.swl(Unknown Source)
	at Unknown.Jij(Unknown Source)
	at Unknown.Mij(Unknown Source)
	at Unknown.qqd(Unknown Source)
	at Unknown.LM(Unknown Source)
	at Unknown.cN(Unknown Source)
	at Unknown.T9d/c.onreadystatechange<(Unknown Source)
	at Unknown.Uq(Unknown Source)
	at Unknown.Xq(Unknown Source)
	at Unknown.Wq/<(Unknown Source)
	at Unknown.anonymous(Unknown Source)" 703514569DB8B555E64E057CF39EEA11.cache.html:16390
13:31:24.129 POST https://rhevm33/webadmin/webadmin/GenericApiGWTService [HTTP/1.1 200 OK 46ms]

Comment 6 Tomas Jelinek 2014-03-03 15:36:19 UTC
Thank you for the new logs - now I see the issue. The problem is with the incorrect selection of the default host when changing from one DC with some hosts to a different one with some hosts.

Until the fix will be available you can use a simple workaround:
after selecting the local DC go to  "Host side tab" -> "Start Running On" -> "Specific" and select some host.

Than you should be able to create a VM.

Comment 7 Tomas Jelinek 2014-03-03 15:40:56 UTC
Roman, does the workaround mentioned above work?

Comment 9 Roman Hodain 2014-03-05 08:40:53 UTC
(In reply to Tomas Jelinek from comment #7)
> Roman, does the workaround mentioned above work?

Hi,

thank you for pointing that out. I used REST API to create the VM.

I just wanted to make sure that it will be fixed.

Thanks
Roman

Comment 10 Pavel Novotny 2014-08-14 12:51:24 UTC
Verified in ovirt-engine-3.5.0-0.0.master.20140804172041.git23b558e.el6.noarch (rc1).

Verification steps:
1. Have the Default data center stuffed with Default cluster, host and active storage.
2. Add second - local - data center LocalDC plus cluster LocalCL, host and local storage.
3. VMs tab -> New VM -> switch Default cluster to LocalCL.
   Enter VM name and submit.

Result:
New VM in LocalDC is created, no errors occured in engine.log or browser console.

Comment 12 errata-xmlrpc 2015-02-11 17:58:10 UTC
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.

https://rhn.redhat.com/errata/RHSA-2015-0158.html


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.