Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.
Bug 1040572 - [RHEVM-SETUP] - remote db configuration. rhevm-setup asks for different configuartion than the dwh & reports setups
Summary: [RHEVM-SETUP] - remote db configuration. rhevm-setup asks for different confi...
Keywords:
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Virtualization Manager
Classification: Red Hat
Component: ovirt-engine-setup
Version: unspecified
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
unspecified
medium
Target Milestone: ---
: 3.4.0
Assignee: Ofer Schreiber
QA Contact: Barak Dagan
URL:
Whiteboard: integration
Depends On:
Blocks: 1059357 rhev3.4beta 1142926
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2013-12-11 16:07 UTC by Barak Dagan
Modified: 2014-09-18 12:24 UTC (History)
12 users (show)

Fixed In Version: av2
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
: 1059357 (view as bug list)
Environment:
Last Closed:
oVirt Team: ---
Target Upstream Version:


Attachments (Terms of Use)


Links
System ID Priority Status Summary Last Updated
oVirt gerrit 23325 None None None Never
oVirt gerrit 23844 None None None Never
oVirt gerrit 23849 None None None Never
oVirt gerrit 24463 None None None Never

Description Barak Dagan 2013-12-11 16:07:27 UTC
Description of problem:
When remote DB is selected, there are instructions on the console for manual actions needed to be performed on the remote host
in rhevm-setup : create user <user> password '<password>';
in rhevm-dwh-setup : create role <role> with login encrypted password '<password>';
in rhevm-reports-setup : create role <role> with login encrypted password '<password>';

Version-Release number of selected component (if applicable):
IS26 (and lower)

How reproducible:
100%

Steps to Reproduce:
1. prepare remote DB machine
2. install engine and select the remote option
3. install dwh and select the remote option

Actual results:
both setups ask for different configuration: user with password, role with encrypted password

Expected results:
All setups will ask for the same configuarion (role with encrypted password)

Additional info:

Comment 1 Jiri Belka 2013-12-12 09:38:38 UTC
rhevm-dwh-setup asks twice for remote db user password. 're-type password' is usually used _only_ when there is account creating but in this context it is just logging to remote DB as such user. it should ask just _once_ when using remote DB.

Comment 2 Barak Dagan 2013-12-12 12:51:23 UTC
(In reply to Jiri Belka from comment #1)
> rhevm-dwh-setup asks twice for remote db user password. 're-type password'
> is usually used _only_ when there is account creating but in this context it
> is just logging to remote DB as such user. it should ask just _once_ when
> using remote DB.

Created a new BZ for that matter: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1040572

Comment 3 Sandro Bonazzola 2014-01-10 14:52:33 UTC
IIUC it's only text to be changed in output right?

We just need to decide which text is correct:

create user <user> password '<password>';

or

create role <role> with login encrypted password '<password>';

Comment 5 Barak Dagan 2014-03-05 17:19:03 UTC
Verified on av2

rhevm-dwh-3.4.0-0.4.master.20140224152332.el6ev.noarch
rhevm-dwh-setup-3.4.0-0.4.master.20140224152332.el6ev.noarch

rhevm-reports-3.4.0-0.4.master.20140226133324.el6ev.noarch
rhevm-reports-setup-3.4.0-0.4.master.20140226133324.el6ev.noarch

jasperreports-server-pro-5.5.0-7.el6ev.noarch


psql -U postgres -c "create database engine owner engine template template0 encoding 'UTF8' lc_collate 'en_US.UTF-8' lc_ctype 'en_US.UTF-8';"

psql -U postgres -c "create database ovirt_engine_history  template template0 encoding 'UTF8' lc_collate 'en_US.UTF-8' lc_ctype 'en_US.UTF-8' owner remoteuser;"

psql -U postgres -c "create database rhevmreports template template0 encoding 'UTF8' lc_collate 'en_US.UTF-8' lc_ctype 'en_US.UTF-8' owner reportuser;"

Comment 6 Itamar Heim 2014-06-12 14:07:52 UTC
Closing as part of 3.4.0


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.