Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.

Bug 82996

Summary: serial mice aren't detected
Product: [Retired] Red Hat Public Beta Reporter: Marius Andreiana <marius.andreiana>
Component: kudzuAssignee: Bill Nottingham <notting>
Status: CLOSED RAWHIDE QA Contact: David Lawrence <dkl>
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: phoebeCC: bugs.michael, mitr, rvokal
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: All   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2003-02-12 19:41:45 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:
Bug Depends On:    
Bug Blocks: 79579    
Attachments:
Description Flags
kudzu output
none
kudzu2 output
none
kudzu output
none
kudzu2 none

Description Marius Andreiana 2003-01-29 13:13:55 UTC
Seems all serial mice aren't detected ( I've tried two, somebody confirmed it on
phoebe list ).

They work if manually configured with mouseconfig.

Related bugs:
bug #865147, #47757

Comment 1 Michael Schwendt 2003-01-29 15:29:20 UTC
Confirmed. Fails for me with both Phoebe 8.0.92 and 8.0.93. Copying from bug #80332:

  Probing for mouse: No - mouse

Suffice to say, mouse detection worked flawlessly with older versions of Red Hat
Linux, including the Limbo and (null) betas. My mouse is a classic 3-button
serial mouse from Logitech on /dev/ttyS1. Kernel info from Valhalla:

02f8-02ff : serial(auto)
03f8-03ff : serial(auto)

Serial driver version 5.05c (2001-07-08) with MANY_PORTS MULTIPORT SHARE_IRQ
SERIAL_PCI ISAPNP enabled
ttyS0 at 0x03f8 (irq = 4) is a 16550A
ttyS1 at 0x02f8 (irq = 3) is a 16550A

Comment 2 Bill Nottingham 2003-02-11 15:47:41 UTC
Please download http://people.redhat.com/notting/kudzu/kudzu,
and run (as root, with gpm disabled, on the console)

kudzu -p -b serial

Thanks.

Comment 3 Bill Nottingham 2003-02-11 17:32:58 UTC
Also, try kudzu2 in the same location.

Comment 4 Michael Schwendt 2003-02-11 18:16:04 UTC
Created attachment 90005 [details]
kudzu output

kudzu ran on Phoebe 8.0.93

Comment 5 Michael Schwendt 2003-02-11 18:17:19 UTC
Created attachment 90006 [details]
kudzu2 output

kudzu2 ran on Valhalla via a chroot'ed Phoebe 8.0.93

Comment 6 Marius Andreiana 2003-02-12 10:06:30 UTC
Created attachment 90028 [details]
kudzu output

Comment 7 Marius Andreiana 2003-02-12 10:08:25 UTC
Created attachment 90029 [details]
kudzu2

Comment 8 Marius Andreiana 2003-02-12 10:10:36 UTC
See above outputs on clean install of phoebe2

Comment 9 Bill Nottingham 2003-02-12 19:41:45 UTC
Fixed in 0.99.94-1.