Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.

Bug 82196

Summary: orinoco_cs driver fails to load for multiple PC cards
Product: [Retired] Red Hat Public Beta Reporter: Naba Barkakati <naba>
Component: kernelAssignee: Arjan van de Ven <arjanv>
Status: CLOSED RAWHIDE QA Contact: Brian Brock <bbrock>
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: phoebeCC: nitind
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: i386   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2003-01-20 21:35:56 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---
Bug Depends On:    
Bug Blocks: 79578    

Description Naba Barkakati 2003-01-19 18:09:35 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.2.1) Gecko/20030115

Description of problem:
After installing Phoebe Beta 4 wireless fails to work on my Dell Inspiron 2650
with Dell TrueMobile 1150 PC card. It worked in Beta 3 when the wvlan_cs driver
was used. Now cardmgr tries to load the orinoco_cs driver, but fails.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Just boot laptop with Dell TrueMobile 11150 PC card
2.
3.
    

Actual Results:  /var/log/messages shows orinoco_cs driver fails to load

Expected Results:  Wireless Ethernet device should appear

Additional info:

cardctl ident shows:
Socket 0:
  product info: "Dell", "TrueMobile 1150 Series PC Card", "Version 01.01", ""
  manfid: 0x0156, 0x0002
  function: 6 (network)

/etc/pcmcia/config shows the following for this card:
card "Intersil PRISM2 11 Mbps Wireless Adapter"
  manfid 0x0156, 0x0002
  bind "orinoco_cs"  <- used to be "wvlan_cs" in Beta 3
                                                                                
Relevant lines from /var/log/messages:
Jan 19 11:14:19 dhcppc7 cardmgr[2165]: executing: 'modprobe hermes'
Jan 19 11:14:19 dhcppc7 cardmgr[2165]: executing: 'modprobe orinoco'
Jan 19 11:14:19 dhcppc7 kernel: ide: no cache flush required.
Jan 19 11:14:19 dhcppc7 cardmgr[2165]: +
/lib/modules/2.4.20-2.21/kernel/drivers/net/wireless/orinoco.o.gz: unresolved
symbol orinoco_proc_dev_cleanup_R86228ebcJan 19 11:14:19 dhcppc7 cardmgr[2165]:
+ /lib/modules/2.4.20-2.21/kernel/drivers/net/wireless/orinoco.o.gz: unresolved
symbol orinoco_proc_dev_init_R0132ac1e
Jan 19 11:14:19 dhcppc7 cardmgr[2165]: +
/lib/modules/2.4.20-2.21/kernel/drivers/net/wireless/orinoco.o.gz: insmod
/lib/modules/2.4.20-2.21/kernel/drivers/net/wireless/orinoco.o.gz failed
Jan 19 11:14:19 dhcppc7 cardmgr[2165]: +
/lib/modules/2.4.20-2.21/kernel/drivers/net/wireless/orinoco.o.gz: insmod
orinoco failed

Comment 1 Nitin Dahyabhai 2003-01-19 23:33:06 UTC
Identical errors with the following card:
  product info: "Sony Corporation", "PCWA-C150", "Version 01.01", ""
  manfid: 0x0156, 0x0002
  function: 6 (network)

Works with wvlan_cs but not with orinoco_cs.

Comment 2 Bill Nottingham 2003-01-20 21:35:56 UTC
Driver bug, fixed in .23