Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.

Bug 81972

Summary: RedHat 8.0 Installation crash
Product: [Retired] Red Hat Linux Reporter: Jeff Middleton <jeffreym>
Component: anacondaAssignee: Michael Fulbright <msf>
Status: CLOSED RAWHIDE QA Contact: Mike McLean <mikem>
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: 8.0   
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: i386   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2003-01-29 22:04:51 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:

Description Jeff Middleton 2003-01-15 21:37:31 UTC
Description of problem:Attempting to install RedHat 8.0 and system receives a 
crash dump. This happens after I choose a partition option. The following is a 
portion of the crash dump.


Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/anaconda", line 694, in ?
    intf.run(id, dispatch, configFileData)
  File "/usr/src/build/148651-i386/install//usr/lib/anaconda/text.py", line 
446, in run
  File "/usr/src/build/148651-i386/install//usr/lib/anaconda/dispatch.py", line 
150, in gotoNext
  File "/usr/src/build/148651-i386/install//usr/lib/anaconda/dispatch.py", line 
215, in moveStep
  File "/usr/src/build/148651-i386/install//usr/lib/anaconda/partitioning.py", 
line 57, in partitionObjectsInitialize
  File "/usr/src/build/148651-i386/install//usr/lib/anaconda/partitions.py", 
line 184, in setFromDisk
  File "/usr/src/build/148651-i386/install//usr/lib/anaconda/lvm.py", line 38, 
in vgscan
SystemError: vgscan failed

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:


Steps to Reproduce:
1.
2.
3.
    
Actual results:


Expected results:


Additional info:

Comment 1 David Lawrence 2003-01-27 07:10:06 UTC
Changing product and component so proper developer will see it.

Comment 2 Michael Fulbright 2003-01-27 17:07:21 UTC
What do you currently have installed on your disks?  There is something on there
which the scan for existing LVM dies when it hits, and it would help diagnose
the problem.

Comment 3 Jeff Middleton 2003-01-27 17:44:28 UTC
I was able to correct the problem. It seems that Partiton Magic 8.0 was causing 
the issue on the newly created partition. I decided to partition my drive 
the "old fashioned" way....and everything works fine. The only issue I am 
having is Red Hat 8.0 is not detecting my Nic. What is strange is that I can 
hit the gateway on my LAN and browse the net.....but, I cannot browse the LAN??
I have not had time to hit this problem yet, but if you have any pointers....it 
is greatly appreciated. My NIC is Intel Etherexpress Pro 100+. I have a dual 
boot ..98/RH 8.0. I can browse the LAN and Net with 98...Net only with Red Hat. 
I tried to static my IP in Red Hat and no luck. I removed the Nic and put in 
the correct one In Red Hat and no luck...

Comment 4 Jeremy Katz 2003-01-29 22:04:51 UTC
Okay -- we've added code in our current codebase so that we don't traceback when
vgscan fails