Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.

Bug 79313

Summary: manpage for rhn_register should state "https" instead of "http"
Product: [Retired] Red Hat Linux Reporter: Lee Sheridan <lsherida>
Component: rhn_registerAssignee: Adrian Likins <alikins>
Status: CLOSED NEXTRELEASE QA Contact: Fanny Augustin <fmoquete>
Severity: low Docs Contact:
Priority: medium    
Version: 7.3CC: alikins, bretm, cturner, gafton, gdk, mihai.ibanescu
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: All   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2004-09-02 21:17:08 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:

Description Lee Sheridan 2002-12-09 22:51:14 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.1) Gecko/20021007
Debian/1.1-1

Description of problem:
The manpage for rhn_register says:

       rhn_register  use  a http based protocol for communication
       with Red Hat Network, so if you are behind web proxy,  you
       may  need  to  configure  the proxy support before you can
       proceed.

By this description, rhn_register should work behind my firewall which only
allows outbound http (80/tcp), but I am seeing denied traffic over https
(443/tcp).  The manpage and other related documention should be more clear about
this.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Run rhn_update on a firewall blocking everything outbound but 80/tcp
2.
3.
	

Additional info:

Comment 1 Tammy Fox 2002-12-18 08:30:30 UTC
Reassigning to owner of rhn_register

Comment 2 Ian Wienand 2003-02-20 05:49:42 UTC
Also, when you run rhn_register --configure this needs to be addressed.  I had a
http proxy in the box that says "Enable HTTP Proxy:" but didn't realise my
network server to use box had https://

It constantly failed piping the ssl requests through my http proxy.  I would
suggest adding another box here that says enable https proxy, that way it will
be clear to people like me who need a http proxy but not a https proxy.

this was on the phoebe beta.

Comment 3 Adrian Likins 2004-09-02 21:17:08 UTC
man page should be fixed in 2.9.13