Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.

Bug 78469

Summary: gnome-volume-control breaks cd audio playback with es1370
Product: [Retired] Red Hat Linux Reporter: Andre <bugzilla.redhat>
Component: gnome-mediaAssignee: Havoc Pennington <hp>
Status: CLOSED UPSTREAM QA Contact: Jay Turner <jturner>
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: 8.0CC: bwp6, mitr, srevivo
Target Milestone: ---Keywords: MoveUpstream
Target Release: ---   
Hardware: athlon   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2003-01-13 02:02:21 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:
Bug Depends On:    
Bug Blocks: 79600    

Description Andre 2002-11-23 21:32:26 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 Galeon/1.2.3 (X11; Linux i686; U;) Gecko/20020528

Description of problem:
With an Ensoniq ES1370 AudioPCI soundcard, if I start an audio CD playing, and
then run gnome-volume-control the CD audio stops.  No control brings it back. 
The only solution I have found to get the CD audio sound back is to unload and
then reload the es1370 module.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.Put in audio CD, start it playing with cdplay (audio starts)
2.run gnome-volume-control

	

Actual Results:  CD sound stops as soon as gnome-volume-control is run.  Nothing
in gnome-volume-control seems to bring it back.

Expected Results:  The CD audio slider should control the sound.

Additional info:

Versions I have are: kernel-2.4.18-18.8.0, gnome-media-2.0.0-9.  Also my cd
player is a TOSHIBA SD-R1202 dvd/cdrw using the sr_mod driver.

Comment 1 Andre 2002-11-23 22:38:23 UTC
One thing I forgot to mention -- gmix from gnome-media-1.2.3-4 (RedHat 7.3)
still works just fine.

Comment 2 Havoc Pennington 2002-12-16 18:21:35 UTC
Changing to MoveUpstream keyword instead of GnomeUpstream tracking bug.
sorry about the spam.

Comment 3 Havoc Pennington 2003-01-13 02:02:21 UTC
Moved to http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=103242

Comment 4 Patrick 2003-01-19 20:10:41 UTC
I have the exact same problem I've added my comments to the gnome bugzilla site.