Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.

Bug 77903

Summary: sendmail start-up script doesn't not use "DAEMON" variable
Product: [Retired] Red Hat Linux Reporter: Trevor Curtis <tcurtis>
Component: sendmailAssignee: Florian La Roche <laroche>
Status: CLOSED RAWHIDE QA Contact: David Lawrence <dkl>
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: 8.0   
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: i386   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2002-11-15 00:28:59 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Description Trevor Curtis 2002-11-15 00:28:51 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 Galeon/1.2.5 (X11; Linux i686; U;) Gecko/20020809

Description of problem:
In the /etc/init.d/sendmail, the script does not use the "DAEMON" varible when
starting the sendmail daemon:

daemon /usr/sbin/sendmail -bd /

To me, this would suggest that the "-bd" would be used regardless of the value
of DAEMON.

The result is that the value of DAEMON in /etc/sysconfig/sendmail never gets
used, and sendmail always run in DAEMON "mode".


Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
(n/a)
	

Actual Results:  Sendmail always runs with "-bd" invoked.

Expected Results:  The script should read the DAEMON variable (from
/etc/sysconfig/sendmail) and apply it appropriately. 

something like this:
daemon /usr/sbin/sendmail $([ "$DAEMON" = yes ] && echo -bd) \
                                  $([ -n "$QUEUE" ] && echo -q$QUEUE)


Additional info:

Comment 1 Florian La Roche 2002-11-19 07:38:46 UTC
http://people.redhat.com/laroche/sendmail-8.12.6-3 has this fixed. Please reopen
if that does not work for you.

greetings,

Florian La Roche