Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.

Bug 75604

Summary: Routes in static-routes file not loading into routing table
Product: [Retired] Red Hat Linux Reporter: Need Real Name <greigb>
Component: initscriptsAssignee: Bill Nottingham <notting>
Status: CLOSED DUPLICATE QA Contact: Brock Organ <borgan>
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: 8.0CC: greigb, rvokal
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: i386   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2002-11-01 22:18:24 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:

Description Need Real Name 2002-10-10 05:09:14 UTC
Description of Problem:
The /etc/sysconfig/static-routes file is not read properly when the
/etc/init.d/network script is launched and thus the static route entries are not
updated in the network routing table.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How Reproducible:
The static-routes file is not read irregardless of tab or space separation
within the file.

Steps to Reproduce:
1. add entries into /etc/sysconfig/static-routes file
2. service network stop. Service network start
3. netstat -rn.

Actual Results:
No entries from static-routes file seen in routing table.

Expected Results:


Additional Information:
A temporary fix to the problem was to copy an older
/etc/sysconfig/network-scripts/ifup-routes file from a RedHat 7.1 server onto
the 8.0 server. Ran service network restart and finally got the routing tables
to show up properly.

Comment 1 Need Real Name 2002-11-01 22:18:11 UTC
In addition, the /etc/sysconfig/network-scripts/ifup-routes script from RH7.3
functions correctly as well in RH8.0.

Comment 2 Bill Nottingham 2002-11-12 06:40:31 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of 74320 ***