Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.

Bug 6860

Summary: Samba configuration that works with 6.0 does not work with 6.1 and E-Commerce Server
Product: [Retired] Red Hat Linux Reporter: darylturek
Component: sambaAssignee: Trond Eivind Glomsrxd <teg>
Status: CLOSED DEFERRED QA Contact:
Severity: medium Docs Contact:
Priority: high    
Version: 6.1   
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: All   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 1999-12-16 23:07:33 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:

Description darylturek 1999-11-09 20:44:54 UTC
I set up a simple share by editing the smb.conf file.  This
includes the following changes to the installed version.

workgroup = LAN1   (a valid Windows 98 "workgroup")
guest account = guest

[public]
  path = /home/shared
  public = yes
  only guest = yes
  writable = yes

I've added a new user named guest and created the directory
/home/shared

then ran the following:

chgrp guest /home/shared
chmod 770 /home/shared
chmod g+s /home/shared

/usr/sbin/smbd -D
/usr/sbin/nmbd -D

The shares will be visible to the Windows PCs and iMac with
version 6.0, but not with 6.1.  If I reinstall 6.0 it will
work fine.  Uninstalling Samba and reinstalling the
previous version does not help either. ?????

Comment 1 Bill Nottingham 1999-11-09 21:54:59 UTC
What does the /etc/hosts look like in both cases?

Comment 2 Bill Nottingham 1999-12-16 23:07:59 UTC
closed, lack of input.