Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.

Bug 3170

Summary: Enlightenment hangs if xtrs is run
Product: [Retired] Red Hat Linux Reporter: Tim Mann <redhat-bugzilla>
Component: distributionAssignee: Michael Fulbright <msf>
Status: CLOSED CURRENTRELEASE QA Contact:
Severity: high Docs Contact:
Priority: low    
Version: 6.0CC: redhat-bugzilla
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: i386   
OS: Linux   
URL: http://www.research.digital.com/SRC/personal/Tim_Mann/trs80.html
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 1999-09-01 00:31:49 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:

Description Tim Mann 1999-05-31 00:33:43 UTC
Running the TRS-80 emulator "xtrs" under Enlightenment
causes the window manager to hang.  The mouse still moves
and mouse cursors change, but text cannot be typed into any
window, windows can't be raised or lowered, no menus come
up, if the Gnome panel is on autohide, it can't be pulled
up, etc.  Basically, nothing works.  This happens before
xtrs displays a window.

I can recover by using Ctrl+Alt+F2 to log in again, killing
xtrs, killing Enlightenment (this is necessary), and
starting a new copy of Enlightenment.  It remanages all the
windows and things are OK again.

xtrs runs fine under GNOME + WindowMaker, by the way.

xtrs's X code was originally written a long time ago, and
uses Xlib directly.  It doesn't use any toolkit, not even
Xt.  However, it hasn't killed any other window managers
I've tried it with (and no other xtrs users have reported
problems to me).

You can get a copy of xtrs to try from my TRS-80 page,
http://www.research.digital.com/SRC/personal/Tim_Mann/trs80.html.
I realize that getting xtrs running to reproduce the bug may
be a bit of a pain, so if you have things I could try here
to gather more information, just email me and I'll be glad
to give it a shot.

	--Tim

Comment 1 Cristian Gafton 1999-07-29 07:21:59 UTC
assigned to msf

Comment 2 Elliot Lee 1999-08-03 19:29:59 UTC
Behaviour confirmed.

Comment 3 Elliot Lee 1999-09-01 00:31:59 UTC
I've put a patch into the E package to fix this. (0.15.5-41)