Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.

Bug 235066

Summary: Installation does not launch graphical installer
Product: [Fedora] Fedora Reporter: Dag Bjerkeli <dag>
Component: xorg-x11-drv-vesaAssignee: X/OpenGL Maintenance List <xgl-maint>
Status: CLOSED RAWHIDE QA Contact:
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: rawhideCC: fedora, mattdm, mcepl, tca42186
Target Milestone: ---Keywords: Reopened
Target Release: ---   
Hardware: i386   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2007-06-05 09:11:33 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:
Attachments:
Description Flags
anaconda.xlog from the installation
none
Anaconda log from fc7 test 4 (6.93)
none
X.log from fc7 test 4 (6.93)
none
Xorg.0.log of installed F7 on a Z61M with an ATI Radeon X1400 none

Description Dag Bjerkeli 2007-04-03 17:30:49 UTC
Description of problem:
Anaconda fails to start the graphical installation system and falls down on text
based installation.

Version-Release number of selected component (if applicable):
FC7 test3

How reproducible:
Every time

Steps to Reproduce:
1. Boot FC7 test 3 DVD
2. Select graphical installation
3.
  
Actual results:
Text installtion begins after X fails to start

Expected results:
X based installation

Additional info:
The computer in question is a laptop HP/Compaq nw8440. Graphical card on that
system is ATI Rage X1600.

Comment 1 Dag Bjerkeli 2007-04-03 17:30:49 UTC
Created attachment 151592 [details]
anaconda.xlog from the installation

Comment 2 Matthew Miller 2007-04-10 16:35:20 UTC
Fedora 7 test bugs should be filed against "devel", not against test1/2/3. This
isn't obvious, I know. Moving this report so it isn't lost.

This is a bulk message -- I apologize if this was actually meant to be targeted
against a different release. If so, please fix or let me know. Thanks.

Comment 3 Dag Bjerkeli 2007-04-28 15:44:46 UTC
I just tested 6.93 on the same computer.  Graphical install does not start. 
anaconda.log and X.log is attached.



Comment 4 Dag Bjerkeli 2007-04-28 15:46:01 UTC
Created attachment 153712 [details]
Anaconda log from fc7 test 4 (6.93)

Comment 5 Dag Bjerkeli 2007-04-28 15:46:37 UTC
Created attachment 153713 [details]
X.log from fc7 test 4 (6.93)

Comment 6 Adam Jackson 2007-05-09 18:40:55 UTC
rpm -q xorg-x11-drv-vesa

I could swear I've fixed this like five times by now...

Comment 7 Adam Jackson 2007-05-09 20:19:58 UTC
Actually, think I see the problem.  Should be fixed in xorg-x11-drv-vesa 1.3.0-6.

Comment 8 Adam Jackson 2007-05-26 18:08:54 UTC
*** Bug 238298 has been marked as a duplicate of this bug. ***

Comment 9 Florian Sievert 2007-06-01 22:49:38 UTC
Created attachment 155952 [details]
Xorg.0.log of installed F7 on a Z61M with an ATI Radeon X1400

Comment 10 Sebastian Vahl 2007-06-05 01:04:15 UTC
reopened the bug because Florian Sievert doesn't seem to have the (bugzilla)
rights to do so. See comment #9.

Comment 11 Matěj Cepl 2007-06-05 09:11:33 UTC
Closing again -- we are talking here about ATI X1600. For ATI X 1400 we have bug
241491.

Comment 12 Matěj Cepl 2007-06-05 09:12:24 UTC
Damn, line wrapping -- I mean bug 241491