Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.

Bug 232496

Summary: Can not get higher resolution than 1024x768 on external lcd monitor
Product: [Fedora] Fedora Reporter: Rob Rheault <rob.rheault>
Component: xorg-x11-drv-atiAssignee: Adam Jackson <ajax>
Status: CLOSED DUPLICATE QA Contact: David Lawrence <dkl>
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: 6CC: mcepl
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: i386   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2007-04-09 15:27:31 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---
Attachments:
Description Flags
xorg.conf file after letting X11 autodetect my display and video card
none
Xorg.0.log file from after X11 autodected display and video card
none
Xorg.0.log file from before letting X11 autodetect display and video card
none
xorg.conf file before letting X11 autodetect display and video card
none
first Xorg log
none
the current Xorg log
none
system-config-display generated xorg.conf
none
working xorg.conf file none

Description Rob Rheault 2007-03-15 19:12:43 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8.0.10) Gecko/20070313 Fedora/1.5.0.10-5.fc6 Firefox/1.5.0.10

Description of problem:
I have a thinkpad t42 with an ATI 7500 mobility video card and an HP L1706 monitor connected via VGA port on the docking station for the T42. I am not able to get the resolution on the L1706 monitor to go higher than 1024x768. I have tried increasing the settings in Display to 1280x1024 but it just resets back to 1024x768.

Version-Release number of selected component (if applicable):
kernel-2.6.19-1.2911.6.5.fc6

How reproducible:
Always


Steps to Reproduce:
1.Change Display settings to 1280x1024
2.Restart X but logging out and back in again
3.

Actual Results:
Resolution gets reset to 1024x768

Expected Results:
Resolution should have stayed at 1280x1024.

Additional info:

Comment 1 Matěj Cepl 2007-03-16 11:56:28 UTC
Thanks for the bug report.  We have reviewed the information you have provided
above, and there is some additional information we require that will be helpful
in our diagnosis of this issue.

Please attach your X server config file (/etc/X11/xorg.conf) and X server log
file (/var/log/Xorg.*.log) to the bug report as individual uncompressed file
attachments using the bugzilla file attachment link below.

Could you please also try to run without any /etc/X11/xorg.conf whatsoever and
let X11 autodetect your display and video card? Attach to this bug
/var/log/Xorg.0.log from this attempt as well, please.

We will review this issue again once you've had a chance to attach this information.

Thanks in advance.



Comment 2 Rob Rheault 2007-03-16 12:08:28 UTC
Created attachment 150214 [details]
xorg.conf file after letting X11 autodetect my display and video card

Comment 3 Rob Rheault 2007-03-16 12:09:40 UTC
Created attachment 150215 [details]
Xorg.0.log file from after X11 autodected display and video card

Comment 4 Rob Rheault 2007-03-16 12:10:32 UTC
Created attachment 150216 [details]
Xorg.0.log file from before letting X11 autodetect display and video card

Comment 5 Rob Rheault 2007-03-16 12:11:23 UTC
Created attachment 150217 [details]
xorg.conf file before letting X11 autodetect display and video card

Comment 6 Matěj Cepl 2007-04-08 20:58:44 UTC
Created attachment 151937 [details]
first Xorg log

It's funny, but we have just bought this monitor for my wife (with a new HP
desktop), and although this doesn't work as expected (the monitor was not
recognized, so we've got 800x600 on startup, I had to switch to Generic LCD
Panel 1280x1024), but I cannot reproduce the above mentioned behavior -- once I
have setup the monitor with system-config-display everything works almost
smoothly.

ajax, should I file new bug on the non-recognition of the monitor?

Comment 7 Matěj Cepl 2007-04-08 20:59:23 UTC
Created attachment 151938 [details]
the current Xorg log

Comment 8 Matěj Cepl 2007-04-08 21:00:08 UTC
Created attachment 151939 [details]
system-config-display generated xorg.conf

Comment 9 Rob Rheault 2007-04-09 11:48:46 UTC
Created attachment 151984 [details]
working xorg.conf file

Comment 10 Rob Rheault 2007-04-09 11:50:39 UTC
My install of FC6 was able to recognize the monitor and autoconfig it. However,
this did not allow the video card to push a higher resolution to it. After
searching in google and other forums I was able to fix this by setting the
Monitor Layout in xorg.conf to TMDS.

Comment 11 Adam Jackson 2007-04-09 15:27:31 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of 231359 ***

Comment 12 Rob Rheault 2007-04-09 17:52:50 UTC
I don't see how this bug can be a duplicate of 231359. I don't see any
similarities between them at all.