Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.

Bug 159031

Summary: eclipse is unable to find libxpcom.so
Product: [Fedora] Fedora Reporter: Bill Nottingham <notting>
Component: eclipseAssignee: Andrew Overholt <overholt>
Status: CLOSED NEXTRELEASE QA Contact:
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: rawhideCC: eclipse-bugs, rvokal
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: x86_64   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2005-08-24 14:54:12 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:

Description Bill Nottingham 2005-05-27 21:40:28 UTC
Description of problem:

On startup, eclipse prints:

ls: /usr/lib/mozilla-*/libxpcom.so: No such file or directory
ls: /usr/lib/firefox-*/libxpcom.so: No such file or directory
dirname: too few arguments

Version-Release number of selected component (if applicable):

3.1.0-fc-0.M6.22

How reproducible:

Every time

Steps to Reproduce:
1. run eclipse

Additional info:

Of course, on x86_64, those would be in /usr/lib64.

Comment 1 Bill Nottingham 2005-05-27 21:42:56 UTC
*** Bug 159030 has been marked as a duplicate of this bug. ***

Comment 2 Jeroen Beerstra 2005-08-08 01:48:35 UTC
Same here (also on x86_64 ofcourse), perhaps this is related to:

Plug-in "org.eclipse.swt.gtk" version "3.1.0" referenced by this feature is missing.

And some other messages like that: mentioned software seems to be available and
is not part of a separate rpm. Looks like the Eclipse shipped with FC4 x86_64 is
partially broken.

I'll file a separate bug report, it just seems to me all these messages are
related and probably easy to fix. 

 

Comment 3 Andrew Overholt 2005-08-24 14:54:12 UTC
I just committed a fix for this to rawhide.  When I finally get bug #151832
sorted out, I'll do an FC4 update that includes this fix.