Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.

Bug 1364222

Summary: Accessing the tags method of an MiqAeServiceLan object results in a NoMethodError exception
Product: Red Hat CloudForms Management Engine Reporter: John Prause <jprause>
Component: AutomateAssignee: Patrik Kománek <pkomanek>
Status: CLOSED ERRATA QA Contact: Milan Falešník <mfalesni>
Severity: high Docs Contact:
Priority: medium    
Version: 5.6.0CC: cpelland, dajohnso, gmccullo, jhardy, mfalesni, mkanoor, obarenbo, simaishi, tfitzger
Target Milestone: GAKeywords: ZStream
Target Release: 5.6.2   
Hardware: All   
OS: All   
Whiteboard: tag////;automate
Fixed In Version: 5.6.2.0 Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: 1360186 Environment:
Last Closed: 2016-10-04 14:30:13 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:
Bug Depends On: 1360186    
Bug Blocks:    

Comment 1 Greg McCullough 2016-09-06 14:05:41 UTC
Back-ported in https://github.com/ManageIQ/manageiq/pull/10230

Comment 2 Milan Falešník 2016-09-15 14:38:47 UTC
Verified in 5.6.2.

irb(main):007:0> $evm.vmdb(:Lan).all.first.taggable?
=> false
irb(main):008:0> $evm.vmdb(:Lan).all.first.tags
MiqAeException::UntaggableModel: Model MiqAeMethodService::MiqAeServiceLan doesn't support tagging
	from /var/www/miq/vmdb/lib/miq_automation_engine/engine/miq_ae_service_model_base.rb:268:in `verify_taggable_model'
	from /var/www/miq/vmdb/lib/miq_automation_engine/engine/miq_ae_service_model_base.rb:238:in `tags'
	from (irb):7
	from /opt/rh/cfme-gemset/gems/railties-5.0.0.1/lib/rails/commands/console.rb:65:in `start'
	from /opt/rh/cfme-gemset/gems/railties-5.0.0.1/lib/rails/commands/console_helper.rb:9:in `start'
	from /opt/rh/cfme-gemset/gems/railties-5.0.0.1/lib/rails/commands/commands_tasks.rb:78:in `console'
	from /opt/rh/cfme-gemset/gems/railties-5.0.0.1/lib/rails/commands/commands_tasks.rb:49:in `run_command!'
	from /opt/rh/cfme-gemset/gems/railties-5.0.0.1/lib/rails/commands.rb:18:in `<top (required)>'
	from bin/rails:4:in `require'
	from bin/rails:4:in `<main>'

Works as expected.

Comment 4 errata-xmlrpc 2016-10-04 14:30:13 UTC
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.

https://rhn.redhat.com/errata/RHSA-2016-1996.html