Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.

Bug 1114241

Summary: PRD35 - [RFE] Set 'save network configuration' default to 'true' on setup networks dialog
Product: Red Hat Enterprise Virtualization Manager Reporter: Lior Vernia <lvernia>
Component: ovirt-engine-webadmin-portalAssignee: Lior Vernia <lvernia>
Status: CLOSED ERRATA QA Contact: GenadiC <gcheresh>
Severity: medium Docs Contact:
Priority: high    
Version: 3.3.0CC: bazulay, ecohen, gcheresh, gklein, iheim, juwu, lpeer, masayag, mburman, mgoldboi, nyechiel, rbalakri, Rhev-m-bugs, yeylon
Target Milestone: ---Keywords: FutureFeature, Improvement
Target Release: 3.5.0Flags: nyechiel: Triaged+
Hardware: Unspecified   
OS: Unspecified   
Whiteboard: network
Fixed In Version: Doc Type: Release Note
Doc Text:
With this update, when editing the "Setup Host Networks" window, the "Save Network Configuration" check box is now marked by default to prevent user configuration changes wiped out by accident.
Story Points: ---
Clone Of: 1079691 Environment:
Last Closed: 2015-02-11 18:04:47 UTC Type: Bug
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: Network RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:
Bug Depends On: 1079691    
Bug Blocks: 1142923, 1156165    

Description Lior Vernia 2014-06-29 07:27:41 UTC
+++ This bug was initially created as a clone of Bug #1079691 +++

With the setup networks dialog, a complex network configuration can be set at once, by specifying the target settings.

It makes sense that the default of the 'save network' action in that context will be marked as true.

An advanced approach will be persisting the network changes automatically as done by the engine for any network label-based configuration and as suggested on [1].

[1] https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1043018#c3

--- Additional comment from lpeer on 2014-03-23 03:05:44 EDT ---

The bug was reported as a result of BenRitter88 twit -
https://twitter.com/BenRitter88/status/447512219253612544/photo/1

Comment 2 GenadiC 2014-07-17 08:20:05 UTC
Verified in 3.5.0-0.0.master.20140715172116.git4687dc1.el6

Comment 4 errata-xmlrpc 2015-02-11 18:04:47 UTC
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.

https://rhn.redhat.com/errata/RHSA-2015-0158.html