Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.

Bug 1094016

Summary: [RHEVM-SETUP] - upgrade of dwh fails using previously generated answer file
Product: Red Hat Enterprise Virtualization Manager Reporter: Barak Dagan <bdagan>
Component: ovirt-engine-dwhAssignee: Yedidyah Bar David <didi>
Status: CLOSED ERRATA QA Contact: movciari
Severity: medium Docs Contact:
Priority: unspecified    
Version: 3.4.0CC: aberezin, bazulay, dfediuck, didi, gklein, iheim, lveyde, pstehlik, rbalakri, Rhev-m-bugs, sbonazzo, scohen, sradco, stirabos, yeylon, ylavi
Target Milestone: ---Keywords: ZStream
Target Release: 3.5.0   
Hardware: Unspecified   
OS: Unspecified   
Whiteboard: integration
Fixed In Version: oVirt Beta2 Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
: 1100281 (view as bug list) Environment:
Last Closed: 2015-02-11 18:14:56 UTC Type: Bug
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:
Bug Depends On:    
Bug Blocks: 1100281, 1105873, 1142923, 1156165    
Attachments:
Description Flags
setup log + answer file none

Description Barak Dagan 2014-05-04 11:42:09 UTC
Created attachment 892268 [details]
setup log + answer file

Description of problem:
Using 3 parts upgrade process (engine, dwh & reoprts frfom 3.3.2), craeting snapshot after each phase, the dwh patrs fails using the answer file, created before due to bad credentials (it works when rthe questions are answer manually):

[root@fire33-rep yum.repos.d]# rhevm-setup --config-append=dwh2.conf
[ INFO  ] Stage: Initializing
[ INFO  ] Stage: Environment setup
          Configuration files: ['/etc/ovirt-engine-setup.conf.d/10-packaging-dwh.conf', '/etc/ovirt-engine-setup.conf.d/10-packaging.conf', '/etc/ovirt-engine-setup.conf.d/20-setup-ovirt-post.conf', '/etc/yum.repos.d/dwh2.conf']
          Log file: /var/log/ovirt-engine/setup/ovirt-engine-setup-20140504135223.log
          Version: otopi-1.2.0 (otopi-1.2.0-1.el6ev)
[ ERROR ] Failed to execute stage 'Environment setup': Cannot connect to DWH database using existing credentials: engine_history@None:None
[ INFO  ] Stage: Clean up
          Log file is located at /var/log/ovirt-engine/setup/ovirt-engine-setup-20140504135223.log
[ INFO  ] Generating answer file '/var/lib/ovirt-engine/setup/answers/20140504135228-setup.conf'
[ INFO  ] Stage: Pre-termination
[ INFO  ] Stage: Termination
[ ERROR ] Execution of setup failed


Version-Release number of selected component (if applicable):
av8.1

How reproducible:
100%

Steps to Reproduce:
1. install 3.3.2, engine, dwh & reports. 
2. upgarde engine to 3.4 (yum update rhevm-setup + rhevm-setup) and create snapshot
3. upgarde dwh to 3.4 (yum install rhevm-dwh-setup + rhevm-setup) & save answer file in different machine
4. restore 3.4 engine snapshot
5. upgarde dwh to 3.4 using answefile craeted in step 3

Actual results:
installation fails

Expected results:
Successfull installation

Additional info:
Step 5 pass by manual installtion

Comment 7 Yedidyah Bar David 2014-11-04 13:23:04 UTC
Not sure this requires doc text as it was already solved in the quite-old 3.4.1, see 3.4 clone bug 1100281.

Comment 9 errata-xmlrpc 2015-02-11 18:14:56 UTC
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.

https://rhn.redhat.com/errata/RHEA-2015-0177.html