Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.

Bug 1066041

Summary: Domain mode cluster - jpp-branding-extension.ear is not load in the second server
Product: [JBoss] JBoss Enterprise Portal Platform 6 Reporter: mgottval <mgottval>
Component: PortalAssignee: Lucas Ponce <lponce>
Status: CLOSED NOTABUG QA Contact: Tomas Kyjovsky <tkyjovsk>
Severity: unspecified Docs Contact:
Priority: unspecified    
Version: 6.1.1CC: epp-bugs, mvecera
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: Unspecified   
OS: Unspecified   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2014-02-17 15:30:17 UTC Type: Bug
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---
Attachments:
Description Flags
layout with default profile
none
layout with ha profile none

Description mgottval 2014-02-17 14:49:20 UTC
Description of problem:
Second server can not load jpp-branding-extension.ear when running 2-node cluster in domain mode.

Steps to Reproduce:
1. In domain.xml uncomment "profile-ha-group", in "host.xml" change profiles of both servers to "profile-ha-group"
2. Run the h2 database for clustering: java -cp modules/system/layers/base/com/h2database/h2/main/h2-1.3.168-redhat-2.jar org.h2.tools.Server
3. in jboss-portal-6.1/bin run demo-domain-setup.sh
4. run domain.sh

The jpp-branding-extension.ear from gatein/extensions must be added to the domain/servers/server-two/extensions to be loaded. In another case, the layout of the second server is broken.

Comment 2 Lucas Ponce 2014-02-17 15:30:17 UTC
Hi,

This is a expected behaviour:

- server-one has not explicit "gatein.extensions.dir" so, it will take JBOSS_HOME/gatein/extensions as default one [1]

- server-two has explicit "gatein.extension.dir", where only there is a jpp-modile-integration.ear extension, so it's a expected behaviour not to found jpp-branding-extension.ear [2]

So, it doesn't seem a bug or broken functionality in this case.



[1] https://access.redhat.com/site/documentation/en-US/Red_Hat_JBoss_Portal/6.1/html-single/Administration_and_Configuration_Guide/index.html#chap-Configuring_JBoss_Portal_Domain_Mode

[2] Section 5.5 Domain Mode Quickstart of link [1]

Comment 3 Tomas Kyjovsky 2014-02-17 15:34:02 UTC
Created attachment 864135 [details]
layout with default profile

Comment 4 Tomas Kyjovsky 2014-02-17 15:34:31 UTC
Created attachment 864137 [details]
layout with ha profile

Comment 5 Tomas Kyjovsky 2014-02-17 15:34:53 UTC
It looks like this is issue is also present with the "default" profile however there is one apparent difference:

- with the "default" profile I can see the second server has gatein skin however layout is ok

- with the "ha" profile the second server also has the gatein skin but the layout is broken