Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.

Bug 1058936

Summary: /etc/pki/libvirt-spice isn't created during setup
Product: Red Hat Enterprise Virtualization Manager Reporter: Vagner Farias <vfarias>
Component: ovirt-hosted-engine-setupAssignee: Sandro Bonazzola <sbonazzo>
Status: CLOSED DUPLICATE QA Contact: Leonid Natapov <lnatapov>
Severity: unspecified Docs Contact:
Priority: unspecified    
Version: 3.3.0CC: acathrow, bazulay, dougsland, gklein, iheim, Rhev-m-bugs, yeylon
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: Unspecified   
OS: Linux   
Whiteboard: integration
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2014-01-31 13:09:39 UTC Type: Bug
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Description Vagner Farias 2014-01-28 19:19:17 UTC
Description of problem:
/etc/pki/libvirt-spice is unavailable, at least when deploying a RHEL host using hosted engine setup. Actually I'm unsure if component is ovirt-host-deploy or ovirt-hosted-engine-setup. 

This issue prevent the user to start a VM with Spice configured as protocol.

Version-Release number of selected component (if applicable):
ovirt-host-deploy-1.1.3-1.el6ev.noarch
ovirt-hosted-engine-setup-1.0.0-4.el6ev.noarch

How reproducible:
Unsure. Tested only once.

Steps to Reproduce:
1. On RHEL 6.5, install ovirt-hosted-engine-setup and run hosted-engine --deploy
2. Install engine and configure it (rhevm-setup) on created hosted engine vm 
3. After engine is running, create a VM and choose SPICE protocol for console
4. Start created VM

Actual results:
A message similar to the following is show in events tab:

VM VF-RHEL5.9-test is down. Exit message: internal error process exited while connecting to monitor: ((null):18070): Spice-Warning **: reds.c:3255:reds_init_ssl: Could not load certificates from /etc/pki/libvirt-spice/server-cert.pem
failed to initialize spice server.

Expected results:
VM should start.

Additional info:
After manually creating a symlink in RHEL host, pointing /etc/pki/libvirt-spice to /etc/pki/vdsm/libvirt-spice, VM is able to start.

This issue happened only on the first virtualization node. I added a second node using hosted-engine setup tool and although the certs are available only at /etc/pki/vdsm/libvirt-spice, it's working.

Comment 1 Sandro Bonazzola 2014-01-31 13:09:39 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 1034634 ***