Note: This is a beta release of Red Hat Bugzilla 5.0. The data contained within is a snapshot of the live data so any changes you make will not be reflected in the production Bugzilla. Also email is disabled so feel free to test any aspect of the site that you want. File any problems you find or give feedback here.

Bug 1056323

Summary: Ping command hides invalid username/password
Product: Red Hat Satellite 6 Reporter: Bryan Kearney <bkearney>
Component: HammerAssignee: Adam Price <adprice>
Status: CLOSED DUPLICATE QA Contact: Katello QA List <katello-qa-list>
Severity: unspecified Docs Contact:
Priority: unspecified    
Version: 6.0.3CC: mmccune, tsanders
Target Milestone: UnspecifiedKeywords: Triaged
Target Release: Unused   
Hardware: Unspecified   
OS: Unspecified   
URL: http://projects.theforeman.org/issues/4947
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2014-06-04 03:10:27 UTC Type: Bug
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:

Description Bryan Kearney 2014-01-22 01:00:39 UTC
Calling hammer ping with an invalid username/password combo gives an odd error which looks like an NPE:

pulp_auth:   
  Status:    FAIL
  Duration:  
  Message:   undefined method `resources' for nil:NilClass


This is due to auth failures. Other commands with invalis username/password return this:

[bkearney@bkearney hammer-cli]$ bundle exec ./bin/hammer -u adminaasdada -p changeme organization create --name fred
Could not create the organization:
  Invalid username or password
[bkearney@bkearney hammer-cli]$

Comment 3 Mike McCune 2014-06-04 03:10:27 UTC
this is just BZ 1102521

ping doesn't authenticate so you get that message no matter what uname you use.

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 1102521 ***